fbpx
053-4785670
Molenstraat 5a
info@oostingmakelaardij.nl

Goorsestraat 5, Haaksbergen

Kenmerken

  • Berging
  • Tuin

Details

OP OALE GROOND

Wie kent ze niet? Zo lang mensen kunnen heugen staan de woningen aan het begin van de Goorsestraat er al. En niet voor niets hebben de woningen een monumentale status. Zo ook de Goorsestraat 5. Met zijn karakteristieke gevel, gelegen op een ideale plek dichtbij het centrum. Mocht je denken dat het om een klein huisje gaat, dan heb je het mis. Met een woonoppervlak van maar liefst 127 m² en een ruim perceel van maar liefst 254 m² is er aan ruimte geen gebrek!

KARAKTER

En dat merk je direct als je de hal binnen stapt. Hoge plafonds in de hoofdbouw kenmerken de periode waarin de woning is gebouwd. De lange hal gaf toegang tot de voorkamer, opkamer en achterkamer van de woning. Inmiddels zijn deze ruimtes bij elkaar aangetrokken waardoor een ruime L-vormige woonkamer is ontstaan van maar liefst 43 m². In de voormalige voorkamer vinden we een rookkanaal met houtkachel.

De vloer van de opkamer is verlaagd waardoor één geheel is ontstaan. Fraaie suitedeuren zouden niet misstaan tussen voor- en achterzijde maar dat mag u uiteraard zelf invullen. De over de volle breedte van de woning gelegen achterkamer sluit aan op de achter de woning gelegen keuken. Deze is voorzien van een inbouwkeuken met gaskookplaat, afzuiging, oven, koelkast en vaatwasser. Achter de keuken vinden we de achterentree/bijkeuken met toilet en CV-ruimte. Boven de aanbouw bevindt zich een zolderberging.

Op de 1e verdieping vinden we 3 ruime slaapkamers en een badkamer die voorzien is van een wastafelmeubel, douchecabine en handig 2e toilet. En ondanks het feit dat de badkamer inpandig gesitueerd is vinden we er toch voldoende daglicht door de koepel op het dak!

SUPERLOCATIE

Even een boodschapje doen? Daarvoor pak je niet de auto of zelfs maar de fiets, maar je loopt zo het centrum in! Alle voorzieningen binnen handbereik. De Goorsestraat is weliswaar een doorgaande straat met veel verkeer, maar aan de achterzijde merk je daar weinig van. De zonovergoten op het zuidwesten gelegen tuin is maar liefst 25 meter diep en middels een achterom bereikbaar. Wat een paradijsje kun je hiervan maken!

MONUMENT

Goorsestraat 5 is een gemeentelijk monument. De verplichting van een energielabel geldt niet voor monumenten omdat de adviezen die horen bij het energielabel, niet gebaseerd zijn op monumenten. De adviezen houden bijvoorbeeld geen rekening met de historische bouwtechniek, cultuurhistorische waarde en noodzakelijke vergunningen. Bovendien ontbreken specifieke besparingsmogelijkheden die belangrijk en uniek zijn voor monumenten. Bent u van plan om te gaan verduurzamen? Er bestaan verschillende financieringsmogelijkheden voor verduurzaming van een monument. Goed om te weten is dat het platte dak van de woning in 2018 volledig vernieuwd is en voorzien is van dakisolatie.

KARAKTERISTIEK EN EEN ZEE AAN (BUITEN)RUIMTE. EN DAT ALLES OP EEN SUPERLOCATIE DICHTBIJ DE VOORZIENINGEN. LAAT U VERRASSEN EN MAAK EEN AFSPRAAK VOOR BEZICHTIGING!

Brochure