fbpx
053-4785670
Molenstraat 5a
info@oostingmakelaardij.nl

Blankenburg 21, Haaksbergen

€475.000 K.K.
Energielabel Blankenburg 21

Kenmerken

  • Tuin
  • Vrijstaande garage

Details

KARAKTERISTIEKE WONING IN HARTJE CENTRUM

In één van Haaksbergs meest nostalgische straatjes, daar waar ooit kasteel Blanckenborgh heeft gestaan pronkt nu, stoer en statig deze vrijstaande woning aan de Blankenburg 21. De woning is ooit begin vorige eeuw gebouwd maar in 1982 is vrijwel de gehele woning naar de norm van 1982 opnieuw opgebouwd. Zo is zowel de begane grondvloer als verdiepingsvloer van beton, is er geïsoleerd en heeft de woning energielabel C. En dat er behoorlijk wat energie in de verbouw is gegaan dat valt direct te zien. De gehele inbouwkeuken is met de hand gemaakt en ook andere delen van de woning ademen  een sfeer van karakter.

IDEALE LOCATIE

Door zijn ligging ben je in een mum van tijd in het gezellige centrum Haaksbergen. Alle centrumvoorzieningen liggen op loopafstand evenals de basisschool, scholen voor het voortgezet onderwijs, het busstation en wat al niet meer. Makkelijker kun je het niet krijgen.

WAT EEN RUIMTE

Laten we eens binnen kijken. Via de ruime hal met houten betimmeringen, zware “gebinten”, garderobehoek, toilet en meterkast komen we in de ruime L-vormige living met vloerverwarming. Eigenlijk bestaat de hoofdbouw alleen uit deze ruime woonkamer want de woonkeuken is aan de achterzijde aangebouwd.

De woonkeuken is voorzien van een volledig handgemaakte inbouwkeuken met apparatuur. Het zou zo de keuken uit het voormalige kasteel kunnen zijn, wat een vakwerk. Achter de keuken vinden we voorts een hele ruime bijkeuken met aansluitingen voor de wasmachine en veel vaste kastruimte. Mocht de keuken niet ruim genoeg zijn dan kun je de bijkeuken er zo bij aantrekken.

WAT VALT ER BOVEN NOG TE ZIEN?

Op de eerste verdieping vinden we drie ruime slaapkamers. Twee van deze kamers zijn aan de voorzijde gelegen. De derde kamer heeft een doorloop naar nog 2 ruimtes boven de aanbouw. Je zou hier een schitterende ouderslaapkamer met inloopkast en eigen badkamer van kunnen maken. Wat een luxe! De reeds bestaande badkamer is voorzien van ligbad, inloopdouche, wastafel en handig 2e toilet.

Op de 2e verdieping vinden we een bergzolder die middels een vlizotrap te bereiken is.

ACHTEROM KIJKEN

De tuin heeft een prima afmeting en er is volop vrijheid. Overal is wel een plek voor schaduw of zon. Apart dat je midden in het centrum, privacy hebt en de stilte hoort. Achterop het perceel staat een “dubbele” garage met ruime zolder. Via de Vincentstraat is deze achterom te bereiken. Naast de garage zit bovendien een poort.

OERDEGELIJK, KARAKTERISTIEK EN OP EEN FANTASTISCHE PLEK DICHTBIJ HET CENTRUM GELEGEN! KOM OOK KIJKEN EN MAAK EEN AFSPRAAK VOOR BEZICHTIGING!